Mijn verhaal

Hans Van Alphen

Ook al klinkt het niet bescheiden: ik ga er even vanuit dat mijn naam een belletje doet rinkelen. Het is dan ook niet mijn bedoeling om hier een Wikipedia-gewijs overzicht te geven van de hoogtepunten van mijn carrière.

Ik ben wel nuchter genoeg om te weten dat mijn naam niet de doorslag geeft als jij je personal trainer kiest.

“Toen ik stopte met topsport was het even zoeken: hoe kan ik mezelf motiveren? Ik weet dus wat het is als de motivatie het even laat afweten.”

Stabilisatie oefeningen - Hans Van Alphen
Roeien - Hans Van Alphen

Wat dan wel?

Mijn diploma van Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Want weinig personal trainers hebben die theoretische achtergrond. Zes jaar lang studeerde ik manuele therapie. Naast personal trainer ben ik dan ook een kinesitherapeut met een eigen praktijk. En ik neem regelmatig weer plaats op de schoolbanken om mijn kennis bij te schaven.

Die kennis stelt me in staat om jouw trainingen verstandig op te bouwen om zo blessures te vermijden. En gepast te handelen als er toch een kwaaltje de kop op steekt.

“Als je echt ergens voor gaat en je erop toelegt, dan kan je heel veel bereiken.
Maar je moet een drive hebben.”

Hans Van Alphen

Dat diploma met mijn ervaring als topsporter is een unieke combinatie. Als topsporter weet ik wat het is om doelen te prikken en voor die doelen te gaan. Ik hoop die passie dan ook op jou over te brengen.

En als je zelf een semi-prof bent of beroepssporter: ik weet wat het is om voor je sport te leven. Ik weet welke opofferingen jij dag in dag uit maakt. En met welke inzet jij telkens weer het beste uit jezelf haalt.
Wat het betekent om dat ene doel te bereiken, waar je zo hard voor werkt.

Mombeek Vallei - Hans Van Alphen

“Alleen iemand met een drive, kan ergens in excelleren. Je zal daarom niet de beste worden, maar toch wel heel erg goed.”

Wat je ook precies wilt, wat je ook precies verwacht. Of je nu een gepassioneerd sporter bent of een doorgewinterde zetelhanger. Alles begint met dat ene doel waarvoor je wilt gaan… en er alles aan doen om de finish te halen. Dat blijft het machtigste wat er is. Wat denk je… vliegen we er samen in?

© Hans Van Alphen 2024